23 februarie 2010

CEL MAI MARE PATINOAR DIN SE EUROPEI LA BRASOV


Construcţia patinoarului de la Braşov s-a făcut prin atribuire directă, anunţ public. Beneficiarul este un apropiat al ministrului Vasile Blaga, colegul său de partid Gabriel Szilagy. Construcţia a costat aproape 10 milioane de euro. Surse din mediul de afaceri apreciază că, oricum, preţul unei astfel de investiţii nu avea cum să depăşească 5 milioane de euro. O sumă puţin mai mare a reprezentat şi obiectul primului contract încheiat între Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi MBS Group, firma consilierului local PDL de Turda, Gabriel Szilagy.

Atribuire directă, în secret.
Atribuirea lucrării s-a făcut direct, de CNI, o societate aflată în subordirea Ministerului Dezvoltării, condus la acea vreme de Vasile Blaga. Formulările din contract (ce pot fi găsite şi pe site-ul www.rolicitaţii.ro) sunt absolut năucitoare. Tipul procedurii a fost „negociere fără anunţ de participare”. Motivaţia "Lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice”. Deci, tehnic vorbind, doar MBS Group putea să facă lucrările! Valoarea iniţială a contractului era de 25,31 milioane. Adică, aproximativ 8 milioane de euro.
Şi încă 2 milioane, fără
Şi totuşi, cei 8 milioane de euro nu erau suficienţi. În vara lui 2008 şi primăria Braşov decide să „sară cu banul” şi contribuie la proiect cu încă 10 milioane de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro). Procedura este aceeaşi: negociere directă, fără anunţ de participare. Faptul că cei care conduc aceste entităţi implicate sunt colegi în PDL nu mai este, deja, o coincidenţă. număr. Şi totuşi, cei 8 milioane de euro nu erau suficienţi. În vara lui 2008 şi primăria Braşov decide să „sară cu banul” şi contribuie la proiect cu încă 10 milioane de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro).

sursa: brasovultau

Niciun comentariu: