04 noiembrie 2015

TERAPIA CRANIOSACRALA

Terapia craniosacrala a fost dezvoltata de dr. John E. Upledger, in urma studiilor stiintifice pe care le-a condus la Universitatea de Stat Michigan din Statele Unite, intre anii 1975-1983, unde a fost profesor
de biodinamica si cercetator clinic.
Terapia craniosacrala este o metoda foarte blanda de evaluare si imbunatatire a functionarii sistemului fiziologic al corpului, numit sistem craniosacral, compus din membranele meningeale, structurile care controleaza presiunea intracraniana si lichidul cefalorahidian care inconjoara si protejeaza creierul si maduva spinarii, ceea ce duce la imbunatatirea sistemului nervos central.
Terapia craniosacrala este o metoda de evaluare si corectie, care stimuleaza procesul natural al corpului de autocorectare si autovindecare si mecanismul individual de insanatosire naturala si disipare a efectelor negative. Terapia craniosacrala este tot mai mult folosita preventiv, pentru intarirea sistemului imunitar si a rezistentei la imbolnavire.
Ea ajuta si la alinarea durerii si la ameliorarea unei game largi de boli si disfunctii, cum ar fi: migrene si dureri de cap, dureri cronice de gat si spate, stres si probleme legate de tensiuni nervoase, afectiuni ale creierului si maduvei spinarii ca urmare a accidentelor, stres posttraumatic, disfunctii post chirurgicale, oboseala cronica, boli ale copilariei, colici, autism, dificultati de invatare, dislexie, scolioza, probleme ortopedice, dereglari ale sistemului nervos central, deterioare a functiilor de coordonare motorie, disfunctii ale tesutului conectiv, disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulara, boli neurovasculare si ale imunitatii, depresie, dificultati emotionale si multe altele.

Niciun comentariu: