11 august 2013

OLIMP O STATIUNE PENTRU RELAXARE

Olimp este una dintre cele șase stațiuni balneoclimaterice de pe litoralul  Mării Negre, situate în arealul Comorova din raza comunei Mangalia. Stațiunea se găsește la 7 km la nord de centrul orașului Mangalia. A intrat în circuitul turistic în anul 1972. Stațiunea era vizitată mai ales pentru curele heliomarine, pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale, ginecologice, posttraumatice, endocrinice, respiratorii, dermatologice.
În perioada comunistă, această stațiune era foarte scumpă, fiind considerată de lux, rezervată "tovarășilor" importanți și "oaspeților de onoare"
În prezent nu mai este așa de căutată, iar cei care vin aici vin mai ales pentru liniște și relaxare.
Olimp dispune de o faleză înaltă care oferă o panoramă frumoasă asupra Mării Negre, iar plaja este aglomerata în tot timpul sezonului estival. Plaja stațiunii Olimp are două caracteristici : cea din partea de sud spre Neptun este o plajă îngustă, mărginită de o faleză destul de înaltă. Urmează o porțiune de plajă sălbatică între Olimp, 23 August și Tuzla care nu este frecventată de turiști exceptând grupurile de nudiștii, plaja fiind mai lată dar neamenajată. Stațiunea dispune de o capacitate de cazare formată din hoteluri și vile.
Preluare WIKIPEDIA

Niciun comentariu: