29 iunie 2015

Henna body art si tatuaje

 

 

   Ce este henna? 

    Este o pasta facuta din frunze si crengute de henna (planta cultivata in Asia si Africa) strivite. De asemenea se poate face si din frunze uscate de henna peste care se toarna apa fierbinte. Henna este folosita inca din antichitate pentru colorarea pielii, parului, unghilor si a lanii.

   Cum se aplica?

Henna se aplica direct pe piele, iar tehnica este asemanatoare cu cea a tatuajelor clasice numai ca nu se foloseste acul. Pasta se usuca destul de repede, intre 5 si 10 minute. Pentru o culoare mai intensa se aplica un spray facut din suc de lamaie si zahar (care se usuca tot in aprozimativ 5 minute).

Cat de mult dureaza tatuajul?

De obicei, culoarea se estompeaza dupa 1 pana la 3 saptamani, asta depinzand de tipul pielii si de cat de des se spala partea corpului pe care este aplicat tatuajul. Culoriile variaza intre orange si maroniu inchis; nu exista pasta henna neagra.

Cat te costa un tatuaj temporar cu henna?

De la 20 de lei pentru un design simplu si mic pana la cateva sute de lei pentru unul mai complex. 

Este henna periculoasa pentru piele?

Daca este naturala nu este periculoasa, iar pentru mirosul care nu este tocmai placut se poate adauga umpic de ulei de eucalip si cuisoare. Pentru acele conuri de pasta henna care se gasesc in import trebuie sa va informati in ceea ce priveste originea si continutul ei.

*Extra

  • Mehndi/Mehandi este termenul folosit pentru arta care utilizeaza henna ca decoratie temporara a pielii in India si in Asia de Sud.
  • Henna este de obicei aplicata pe mana si picioarele femeilor. Cea mai buna nuanta a culorii se observa in palma. Datorita tendintelor din zilele de astazi, henna poate fi aplicata pe orice parte a corpului.

Un comentariu:

Unknown spunea...

interesant si eu vreau candva