30 iunie 2015

Henna ca vopsea

        Daca tot am vorbit despre henna ca si tatuaje temporare intr-un alt post, acum o sa vorbim despre henna ca inlocuitor a vopselei cu amoniac pe care cu toate o stim.

                                                                                                                           Exista 3 tipuri de "henna"
  • Neutral Henna: este o pudra verde care mirose a iarba proaspat taiata si contine un acid anti-fungic, anti-microbian si anti-bacterial. Este adeseori folosit pentru parul deteriorat, fara stralucire.
  • Red henna: miroase a fan, iar aceasta este adevarata henna. Coloreaza paru intr-o nuanta rosu-oranj si este translucid, deci se culoarea finala a parului va fi o combinatie intre culoarea dumnevoastra actuala si reflexii rosu-oranj. Acest tip de henna este o buna masca pentru par/ balsam pentru intarirea firului de par si este deseori recomandata de specialisti in locul produselor achizitionate de pe rafturi.
  •   Black henna: aceasta se mai numeste si Indigo.
 Se recomanda informarea asupra acestor tipuri de vopsea pentru ca unele produse nici nu contin henna. Exista si alte culori in care se poate gasi henna, (galben, maro sau castaniu) iar acestea sunt combinatii intre henna, indigo si alte ingrediente precum: rubarba, nuci si saruri metalice.

Diferenta dintre vopseaua cu amoniac si henna
  • culoarea finala dupa vopsirea cu henna va fi cu 2 nuante mai deschisa sau mai inchisa decat culoarea initiala. Deci nu va asteptati ca de la prima vopsire cu henna din blonda sa deveniti bruneta, dar cu fiecare aplicare regulata a vopselei cu henna parul devine mai inchis/deschis.
  • Chiar si dupa ce culoarea se duce, nu apar acele radacini decolorate inestetice.
  • Fiind naturala, henna ajuta la fixarea sebumului uniform pe lungimea firului de par oferindu-i stralucire.
  • De obicei, henna este mai ieftina.
  • Cu henna trebuie sa stai in jur de 2-3 ore ca sa se fixeze culoarea. Exista si henna cu amoniac (stai doar o ora ca sa se fixeze culoarea), dar nu recomand.

*Acesta este un material informativ, urmeaza partea a doua. :)

Niciun comentariu: