Daca tot am vorbit despre henna ca si tatuaje temporare intr-un alt post, acum o sa vorbim despre henna ca inlocuitor a vopselei cu amoniac pe care cu toate o stim.
Exista 3 tipuri de "henna"
- Neutral Henna: este o pudra verde care mirose a iarba proaspat taiata si contine un acid anti-fungic, anti-microbian si anti-bacterial. Este adeseori folosit pentru parul deteriorat, fara stralucire.
- Red henna: miroase a fan, iar aceasta este adevarata henna. Coloreaza paru intr-o nuanta rosu-oranj si este translucid, deci se culoarea finala a parului va fi o combinatie intre culoarea dumnevoastra actuala si reflexii rosu-oranj. Acest tip de henna este o buna masca pentru par/ balsam pentru intarirea firului de par si este deseori recomandata de specialisti in locul produselor achizitionate de pe rafturi.
- Black henna: aceasta se mai numeste si Indigo.
Diferenta dintre vopseaua cu amoniac si henna:
- culoarea finala dupa vopsirea cu henna va fi cu 2 nuante mai deschisa sau mai inchisa decat culoarea initiala. Deci nu va asteptati ca de la prima vopsire cu henna din blonda sa deveniti bruneta, dar cu fiecare aplicare regulata a vopselei cu henna parul devine mai inchis/deschis.
- Chiar si dupa ce culoarea se duce, nu apar acele radacini decolorate inestetice.
- Fiind naturala, henna ajuta la fixarea sebumului uniform pe lungimea firului de par oferindu-i stralucire.
- De obicei, henna este mai ieftina.
- Cu henna trebuie sa stai in jur de 2-3 ore ca sa se fixeze culoarea. Exista si henna cu amoniac (stai doar o ora ca sa se fixeze culoarea), dar nu recomand.
*Acesta este un material informativ, urmeaza partea a doua. :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu