
30 aprilie 2009
CUPA MALINULUI-CONCURS PENTRU SCHIORI SNOWBOARDERI

FESTIVAL OTAKU-BUCURESTI

se va desfasura Otaku Festival. Nu vor lipsi concursuri de cosplay şi de AMV-uri, sesiune de photo-shooting pentru cosplayeri, maid cafe, workshopuri de desen, de kirigami şi de stenciluri (coordonate de artişti din Bucureşti, Braşov, Cluj, Reşiţa şi Timişoara), expoziţie de desen şi de planşe cu MOC-uri LEGO, panouri pentru desen, jocuri video 8bit, proiecţii şi alte surprize.
29 aprilie 2009
FESTIVAL DE FILM LA BRASOV

RAZVAN LUCESCU SELECTIONER?

28 aprilie 2009
CONCURS
CANIONUL SAPTE SCARI
TARGUL AUTO BRAAS-BRASOV

26 aprilie 2009
CRIZANTEMA-SIMBOL

Floarea a fost adusă în Europa în secolul al XVII-lea. Linnaeus a numit-o conform prefixului grecesc chrys-, care înseamnă auriu (culoarea iniţială a florilor), şi -anthemon, însemnând floare.
GRADINA JAPONEZA

Principiile care guverneaza amenajarea unei gradini japoneze provin din filosofia Zen si au mai multe semnificatii.
25 aprilie 2009
ANIVARSAREA LIEI MANOLIU

Născută la Chişinău, la 25 aprilie 1932, Lia Manoliu a început sportul practicând tenisul de câmp, tenisul de masă, voleiul şi baschetul, la ultima disciplină fiind componentă a echipei Ştiinţa Bucureşti. Concomitent cu activitatea sportivă a absolvit Facultatea de Energetică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti (1954). La 16 ani a început să practice atletismul, specializându-se în aruncarea discului, unde a obţinut rezultate excelente până la 40 de ani. Participantă la şase ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice (de la Helsinki - 1952 până la Munchen 1972), deţine un record de longevitate olimpică, menţionat şi în "Cartea recordurilor". A cucerit trei medalii olimpice, una de aur în 1968 şi două de bronz în 1960 şi 1964. A fost de 12 ori campioană naţională şi de şapte ori campioană balcanică, iar la COR a fost vicepreşedinte (1973-1990) şi preşedinte (1990-1998) al Comitetului Olimpic Român.
SEMNIFICATIA ZILEI DE 1 MAI
.jpg)
Semnificaţia zilei de 1Mai are la bază.dorinţa muncitorilor de a se reduce ziua de lucru la 8 ore. În anul 1872, circa 100 de mii de lucrători din New York, au demonstrat, încercând să obţină acest lucru.
Data de 1 mai apare în anul 1886. George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor şi Tâmplarilor din USA a cerut introducerea unei rezoluţii care cerea ca: „8 ore să constituie ziua legală de muncă de la, şi după 1 mai 1886”, sugerându-se organizaţiilor muncitoreşti respectarea acesteia.
Tot la această dată, 1 mai 1886, sute de mii de manifestanţi au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite. Cea mai mare demonstraţie a avut loc la Chicago, unde au mărşăluit 90.000 de demonstranţi. În urma protestului 35 de mii de muncitori şi-au câştigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului.
Ziua de 1 mai a devenit cunoscută pe întreg mapamondul în urma unor incidente violente, care au avut loc trei zile mai târziu, în Piaţa Heymarket din Chicago. Poliţia a intervenit, 4 protestatari au fost împuşcaţi şi mulţi alţii au fost răniţi.
În anul 1888, la întrunirea Federaţiei Americane a Muncii s-a stabilit ca ziua de 1 mai 1890 să fie data pentru susţinerea, prin manifestaţii şi greve, a zilei de muncă de 8 ore. În anul 1889, social, democraţii afiliaţi Internaţionala a ll – a, au stabilit, ca ziua de 1 mai să fie o zi internaţională a muncitorilor. La 1 mai 1890, au avut loc demonstraţii în SUA, în majoritatea ţărilor europene, în Chile, Peru şi Cuba. După aceasta, 1 mai a devenit un eveniment anual. 1 Mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internaţională a Muncii. Există şi excepţii, de exemplu Australia, Elveţia şi Statele Unite, unde 1 Mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea ţărilor vest europene, ziua de 1 Mai este zi liberă.
În ţările comuniste, ziua de 1 Mai a fost transformată într-o sărbătoare naţională, însoţită de defilări propagandistice. Regimurile comuniste încercau să tragă pe „turta lor” o veche tradiţie a mişcării muncitoreşti internaţionale.
Şi naziştii au avut tentative de uzurpare a acestor tradiţii. Ziua de 1 Mai, a fost transformată într-o sărbătoare a comunităţii naţionale germane, promiţându-se construirea unui socialism naţional, în centrul căruia nu se mai aflau muncitorii, ci arianul considerat un prototip al celor ce muncesc. Un discurs rostit de Hitler la 1 mai 1933 este edificator în acest sens: Certurile şi neînţelegerile simbolizate de lupta de clasă se transformă acum într-un simbol al unităţii şi înălţării naţiunii. Serbările câmpeneşti, chioşcurile cu bere şi spectacolele eămăseseră ca de obicei, dar sindicatele fuseseră interzise. Organizaţiile muncitoreşti au fost înlocuite cu directive de la partidul hitlerist.
În România, după evenimentele din decembrie 1989, timp de mai mulţi ani, ziua de 1 Mai nu a mai fost sărbătorită prin festivităţi, deoarece în mintea oamenilor erau încă vii manifestările organizate de comunişti, dar în timp ziua şi-a recăpătat semnificaţia, şi se sărbătoreşte tradiţional.
24 aprilie 2009
CONCERT LA BRASOV-GOREFEST
320 DE ANI DE LA INCENDIU

TARGUL DE TURISM
23 aprilie 2009
SARBATOAREA SF GHEORGHE

PROGRAM ZILELE BRASOVULUI, JUNII BRASOVULUI

Ora 18.00 - Parada participanţilor, pe traseul: B-dul Eroilor, Str. Mureşenilor, Piaţa Sfatului
Orele 13.00-16.00 (Piaţa Sfatului) Program artistic susţinut de elevii braşoveni
Ora 18.30 (Piaţa Sfatului) - Deschiderea oficială a Zilelor Braşovului, ediţia a VII-a. Concert: Trupa Ladies, Roxy Rocks, Laurenţiu Duţă, Elena. Focuri de artificii
Sâmbătă, 25 aprilie 2009
Ora 18.00 - Piaţa Sfatului - Concert prezentat de Filarmonica Braşov, Opera Braşov, Dean's Band
Duminică, 26 aprilie 2009
Ora 11.00 - Parada Junilor - Traseu: Piaţa Unirii, str. Brâncoveanu, str. G. Bariţiu, Str. Mureşenilor, B-dul Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, Str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon, Piaţa Sfatului
Ora 17.00 Concert de muzică populară
21 aprilie 2009
STUDENTI DIN AFARA BENEFICIAZA DE ACCES GRATUIT LA UNELETELE DE LA MICROSOFT

CURS DE TANGO

CUM SA FACI BANI CU BLOGUL TAU PRIN ADSENSE
EVENIMENTE LA BRASOV

stiri
20 aprilie 2009
TARGUL DE CASE

19 aprilie 2009
NOAPTEA DE INVIERE MAI EXISTA?

Ieri seara mi-am zis si eu, ca toti crestinii, sa merg la biserica in noapte de inviere. M-am pregatit frumos si m-am dus dar cand am ajus acolo slujba inca nu incepuse asa ca am avut timp pentru cateva minute sa privesc in jurulmeu si sa vad cine a mai venit. Pai sa va zic cine mai merge in seara de inviere la biserica: 2 perechi de tineri care se strangeau in brate si se sarutau de parca nu se vazura de 1 an, dand impresia ca sunt bauti..sau chiar drogati, asta dupa plasa de cutii de bere goale pe care o aveu in mana; un om la vreo 50 de ani, care se clatina usurel imprastiind un parfum oarecare, parca facut din struguri si alte cateva grupuri ce discutau intens despre busines sau politica. E la moda mai ales dupa cate evenimente s-au petrecut in tarisoara noastra. Ca sa nu o lungesc stateam si ma intrebam ce caut eu acolo?
Inca nu am gasit raspunsul, asa ca ma mai gandesc.Macar m-am ales cu lumina din Ierusalim.
FESTIVALUL ECVESTRU SI ZILELE RASNOVULUI

Timp de trei zile la sfarsitul lunii mai , Rasnovul devine locul in care turistii pot admira cele mai frumoase rase de cai. Primaria si Consiliul Local Rasnov, in colaborare cu Consiliul Judetean Brasov organizeaza Festivalul National Ecvestru si Zilele Rasnovului. Sarbatoarea debuteaza cu defilarea prin centrul orasului a Calusarilor si continua cu spectacole de cantece si dansuri populare. De asemenea, vor defila trasuri trase de sase cai. Acestea vor fi urmate de un „convoi” de carute rustice. Spectaculoase cascadorii cu cai vor retine atentia publicului. Pentru cunoscatori dar si pentru simpli iubitori ai acestor animale, prezentarea raselor lipitan si friza vor reprezenta cu siguranta momente de bucurie. Expertii din domeniu vor face apoi o demonstratie de dresaj clasic, urmata de sarituri peste obstacole, show de cascadorii si concurs de frumusete cabalina. Exemplare din cele doua rase (lipitan si friza) vor defila „pe podium”.
Principalele activitati care vor avea loc sunt:Parada ecvestra si spectacolele folclorice: dans, cant si port popular din zona.
SARBATOAREA NARCISELOR

In fiecare an pe data 21 mai de sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena
se desfasoara in comuna Sercaia, satul Vad, Rezervatia naturala "Dumbrava Vadului"
Sarbatoarea narciselor.
La mai putin de 60 de km de Brasov, in satul Vad, comuna Sercaia, se intinde rezervatia naturala „Dumbrava Vadului”, cunoscuta mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”.
Sarbatoarea Narciselor, se desfasoara in fiecare an in jurul datei de 21 mai.
In acest loc magnific se gasesc narcise cat vezi cu ochii, lasate sa creasca libere in toata splendoarea lor, dar fiind rezervatie naturala, nu ai voie sa le culegi.
Poienile de narcise se intind pe mai mult de 300 de hectare, iar in unele locuri depasesc chiar 150 de fire pe metru patrat.
Aici cu ocazia acestui eveniment au loc spectacolele folclorice: dans, cant si port popular din zona si plimbari pana la Monumentul Rupestru de la Dealul Plesu.
18 aprilie 2009
REVENITI LA KILOGRAMELE DE DINAINTE DE SARBATORI

Daca tot e sarbatoare si cu siguranta veti manca mai mult ca de obicei,nu uitati ca dupa aceea sa reveniti la kilogramele pe care le aveati. Asadar din experienta mea pentru asta trebuie sa respectati urmatoarele reguli:
1.Nu mancati grasimi
2.Nu mancati paine
3.Nu uitati sa beti lichide
4.Nu uitati sa mancati fructe si legume
5.NU UITATI SA FACETI SPORT.
Gata ati revenit la silueta de dinainte.
ROMANII LA IARBA VERDE DE PASTI

Ca in fiecare an romanii care nu isi permit o vacanta in afara localitatii vor petrece sarbatorile la iarba verde, undeva in apropierea localitatii de unde provin. Pe langa gratarul de miel, romanii vor ciocni si un ou rosu, precum si un pahar de vin.
Astfel de locuri in jurul Brasovului sunt: Magurele, Reci, Cheile Rasnoavei, Magurele si Lacurile din Codlea. Se pare ca vremea tine cu brasovenii dornici de un gratar pentru ca se anunta temperaturi ridicate.
17 aprilie 2009
IEPURASUL DE PASTI

Desi nu stiu prea bine semnificatia iepurasului de pasti pot sa spun doar ca e o mare bucurie pentru copii si nu numai de a primi iepurasul de ciocolata, oul rosu pus in cana cu apa, turta dulce si toate celelalte care se dau de paste. E cea mai mare sarbatoare a romanilor si nu cred ca se putea pierde ocazia de a face cadouri.
LUMINA DIN NOAPTEA DE INVIERE
16 aprilie 2009
PASTELE CAILOR

În multe sate din Transilvania s-a sarbatorit, la 9 iunie, "Pastele cailor". Este o sarbatoare veche, care are loc în joia din cea de-a saptea saptamâna dupa Pasti, în unele locuri fiind cunoscuta drept "Joia iepelor". În satele din Tara Fagarasului, precum si cele din zona Baraoltului, "Pastele cailor" coincidea cu ziua în care se încheiau afaceri banesti sau de orice alta natura, afaceri care nu în toate cazurile erau reusite, de aici nascându-se si expresia "La Pastele...cailor".
15 aprilie 2009
BRASOV-ORAS OLIMPIC

Se pare ca dupa mult timp putem avea parte o o mare manifestare in orasul nostru si anume Olimpiada de iarna pentru tineret care va fii gazduita de orasul nostru in anul 2013. Maine se va semna actul dintre municipalitate si celelalte parti implicate pentru ca acest lucru sa devina oficial.Ceremonia de deschidere si inchidere precum si probele de patinaj se vor desfasura la Brasov celelalte desfasurandu-se pe partiile din Bran, Predeal si Rasnov.
14 aprilie 2009
TARG DE PRODUSE NATURALE, TRADITIONALE

Cei interesati de produsele naturale, traditionale romanesti pot vizita in perioada 16-17.04.2009 un targ de Paste care se va desfasura in Livada Postei.
Dac va doriti sa aveti pe masa branza, cozonaci si alte produse 100% naturale nu ratati ocazia de a merge la acest eveniment.Sunt convisa ca vizitatorii vor veni in numar foarte mare, deci gata cu criza acum de sarbatori.
13 aprilie 2009
TARGURI....CUMPARATURI...CRIZA

Desi toata lumea spune ca e criza, oamenii economisesc, comercianti se plang ca nu au vanzare...uite ca la Brasov se organizeaza tot felul de targuri de haine, jucari, utilaje, masini care mai de care atragatoare si cu ceva vanzari pentru ca altfel nu le-as vedea rostul. Preturile sunt asa cum sunt si chiar se percep taxe la intrare. Acum ce sa credem e criza sau nu? Ceea ce auzim la Tv e adevarat? Politicienii vorbesc in cunostintra de cauza sau nu prea percep realitatea?
SARABATOAREA JUNILOR INTERESANTA?

Ca in fiecare an si anul acesta in perioada 23-26 aprilie va avea lor Sarbatoarea Junilor la care se pare ca vor participa 7 grupuri de juni. Din pacate anul acesta primaria nu va mai acorda foarte multi bani pentru acest eveniment care va fi cumulat cu Zilele Brasovului. Eu sunt curioasa cati dintre brasoveni mai sunt interesati de acest eveniment si daca da de ce?
02 aprilie 2009
Tot ma mir....si nu e bine.