21 ianuarie 2010

PENSIONARII DE INGHESUIE PENTRU BILETE IN STATIUNI


Pensionarii continuă să se înghesuie la Casa de Pensii pentru bilete de tratament deşi criteriile de acordare s-au schimbat.
Deşi au fost avertizaţi că s-a renunţat la principiul “Primul venit, primul servit” în acordarea biletelor de tratament la băi, pensionarii tot s-au îmbulzit miercuri la uşa Casei Judeţene de Pensii (CJP) Braşov, aşa că în prima zi în care se puteau depune cererile, s-au primit nu mai puţin de 600 de solicitări.
Cu două ore mai devreme. La ora 6.00 au ajuns primii solicitanţi, deşi instituţia începe programul la ora 8.00, aşa că funcţionarii au venit şi ei şi au deschis ghişeele. Neconvinse că nu contează numărul de ordine al cererii, două pensionare de peste 70 de ani s-au bruscat, şi-au împărţit palme şi şi-au smuls ochelarii, fiind potolite cu greu de funcţionari şi apoi de poliţişti.
Reguli noi. Din acest an, nu se mai alocă sejururi după principiul “Primul venit, primul sosit”, ci pe baza unui punctaj, cu criterii noi, care ia în calcul nivelul pensiei, gradul bolii de care suferă solicitantul şi dacă acesta a mai fost în ultimii ani la tratament. Asta pentru că, în anii trecuţi, vârstnicii formau cozi uriaşe la uşa Casei de Pensii Braşov pentru a prinde un loc în staţiunile balneare, cu plata unei cote din pensie. Acum, au prioritate cei care o pensie mai mică de patru sute de lei, au o indemnizaţie de invaliditate sau nu au primit un astfel de bilet în ultimii doi ani. În aceste condiţii, mulţi dintre cei care au depus cereri încă de anul trecut nu au şanse să ajungă la tratament dacă nu se încadrează în cerinţele impus

sursa:brasovultau

Niciun comentariu: