05 august 2012

Unii primari braşoveni riscă amenzi de zeci de mii de lei pentru depozitarea neautorizată a deşeurilor - MyTex Brasov

Unii primari braşoveni riscă amenzi de zeci de mii de lei pentru depozitarea neautorizată a deşeurilor - MyTex Brasov
Deficienţele în domeniul gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Braşov vor crea cât de curând probleme, în condiţiile în care termenul-limită acordat de Uniunea Europeană pentru realizarea unor halde ecologice a expirat încă de anul trecut.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov susţin că, în prezent, sunt peste 60 de gropi de gunoi neautorizate, oficialii Uniunii Europene începând  controalele în teren. Amenzile care pot fi aplicate edililor pot ajunge şi la câteva sute de milioane de lei vechi. 
Vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu, a afirmat că „problema gropilor de gunoi din judeţ este departe de normalitate, iar amenzile vor începe cât de curând să curgă. Această chestiune va trebui rezolvată în cel mai scurt timp”.
Trebuie spus că primarii au avut ca termen data de 1 iulie să prezinte strategii de soluţionare a deficienţelor în gestionarea deşeurilor potrivit normelor de mediu şi să obţină autorizaţiile necesare, dar s-au conformat mai puţin de un sfert dintre aceştia. Majoritatea celor care au rămas în funcţii după scrutinul din 10 iunie au pretextat că au fost ocupaţi cu alegerile locale, iar noii aleşi au dat vina pe referendum.
Mihai Pascu a susţinut şi că modul defectuos în care este gestionată problema deşeurilor are legătură şi cu neimplementarea masterplanului pentru realizarea de noi depozite, staţii de transfer şi de sortare în judeţ: „Aplicarea obiectivelor acestui proiect este mult întârziată, din cauza a diferite probleme tehnice. Ne vom concentra în perioada următoare pe deblocarea proiectului şi realizarea lui efectivă".
Dragoş CENŢU

Niciun comentariu: