27 august 2015

Reteta Coca-Cola - Ce contine celebra bautura

Apa de la robinet carbogazoasa (sifon) – Apa care exista la robinetul tau de la bucatarie, exista, de asemenea in Coca-Cola dumneavoastra. Adaugarea dioxidului de carbon creste secretia gastrica si poate produce afectiuni gastrice.
E951 – Aspartamul – O substanta extrem de periculoasa, fapt dovedit de studiile recente. Aceasta poate avea un impact negativ serios asupra organismului tau. Simptomele otravirii cu aspartam includ: dureri de cap, oboseala, ameteli, greata, palpitatii, iritabilitate, anxietate, pierderi de memorie, vedere incetosata, lesin, dureri articulare, depresie, infertilitate, pierderea auzului si nu numai. De asemenea, aspartamul poate provoca si urmatoarele afectiuni: tumori cerebrale, scleroza multipla, epilepsie, boala Graves, oboseala cronica, boala Alzheimer, diabet si deficienta mentala. Cu ceva timp in urma aceasta substanta a fost considerata periculoasa pentru consumul uman, dar pana la urma a fost acceptata intr-un mod mai mult decat suspect.
E150D – Acesta este un colorant alimentar, fabricat prin procesarea zaharului la anumite temperaturi. Apoi, in cadrul aceluiasi proces, este adaugat suflat de amoniu. Acest produs chimic este recunoscut pentru intensificarea atacurilor de astm.
E952 – Acesta este un substitut al zaharului. Este de 200 de ori mai dulce decat zaharul si-ti poate creste nivelul glicemic la cote alarmante. Consecintele sunt diabetul, obezitatea si multe alte afectiuni.
E950 – Acesta este acesulfam de potasiu si este extrem de periculos pentru sanatatea sistemului vascular si pentru sanatatea sistemului nervos. Aceasta substanta este deosebit de periculoasa pentru copii si pentru femeile gravide.
E338 – Acid ortofosfat – Aceasta substanta produce iritarea pielii si a ochilor si poate interfera cu capacitatea organismului de a absorbi calciu, putand provoca aparitia osteoporozei.
E330 – Acid Citric – Acest conservant, de asemenea folosit si in industria medicala. In doze mici, aceasta substanta nu este extrem de periculoasa, dar in doze mari poate degrada tesuturile stomacului tau.
Arome – Aditivi necunoscuti
E211 – Benzoat de Sodiu – Potrivit unui studiu realizat de Peter Piper de la Unviersitatea Sheffield din Marea Britanie, aceasta substanta are capacitatea de a afecta in mod negativ ADN-ul.

REŢETA COCA-COLA
potrivit dezvăluirii de pe siteul thisamericanfile.org:

* Extract fluid de coca - 3 drame (un dram = 3,888 grame)
* Acid citric - 3 uncii (o uncie = 28,34 grame)
* Cafeină - 1 uncie (28,34 grame)
* Zahăr - 30 (din textul care apărea în fotografie nu s-a putut descifra cantitatea exactă în grame sau în altă unitate de măsură)
* Apă 2,5 galoane - un galon (3,34 litri)
* Suc de lămâie - 2 pinte (o pintă = 0,47 litri în SUA)
* Vanilie 1 - uncie (28,34 grame)
* Caramel - 1,5 uncii sau mai mult (pe post de colorant)
* Arome 7X - se folosesc 2 uncii de arome la 5 galoane de sirop, după următoarea formulă: alcool (8 uncii), ulei de portocale (20 picături), ulei de lămâie (30 picături), ulei de nucşoară (10 picături), coriandru (5 picături), antranilat de metil (10 picături) şi scorţişoară (10 picături).

Niciun comentariu: