Ceaiurile de galbenele si de musetel sunt indicate in caz de arsuri
la stomac, deoarece calmeaza mucoasa stomacului. Pentru prepararea
ceaiului de galbenele aveti nevoie de 40 g planta la 1 litru de apa
rece. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza
si se beau cel mult 3 cani pe zi, maximum 2 saptamani. Cura se reia doar
dupa 6 saptamani. In ceea ce priveste ceaiul de musetel, aveti nevoie
de 30 g planta la 1 litru de apa. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 30
de minute, dupa care se strecoara si se beau intre 1 si 3 cani pe zi,
intre mese.
Remedii la fel de eficiente pentru arsurile la stomac sunt si
ceaiurile de lemn-dulce si busuioc. Pentru preparea ceaiului de
lemn-dulce aveti nevoie de 1-2 lingurite de radacina rasa care se lasa
la macerat intr-o cana cu apa rece, timp de 12 ore. Se bea o cana pe zi,
timp de 3-4 saptamani. Ceaiul de busuioc se bea la sfarsitul fiecarei
mese, nu mai mult de o cescuta. Acesta se prepara din 30 g planta si 1
litru de apa fiarta. Ceaiul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se
filtreaza si se bea.
sursa: https://www.farmaciata.ro/gastroenterologie/item/22059-scapati-de-arsurile-la-stomac
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu