03 februarie 2016

MUSETELUL PENTRU ARSURILE DE STOMAC

Ceaiurile de galbenele si de musetel sunt indicate in caz de arsuri la stomac, deoarece calmeaza mucoasa stomacului. Pentru prepararea ceaiului de galbenele aveti nevoie de 40 g planta la 1 litru de apa rece. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, maximum 2 saptamani. Cura se reia doar dupa 6 saptamani. In ceea ce priveste ceaiul de musetel, aveti nevoie de 30 g planta la 1 litru de apa. Ceaiul se lasa la infuzat timp de 30 de minute, dupa care se strecoara si se beau intre 1 si 3 cani pe zi, intre mese.
Remedii la fel de eficiente pentru arsurile la stomac sunt si ceaiurile de lemn-dulce si busuioc. Pentru preparea ceaiului de lemn-dulce aveti nevoie de 1-2 lingurite de radacina rasa care se lasa la macerat intr-o cana cu apa rece, timp de 12 ore. Se bea o cana pe zi, timp de 3-4 saptamani. Ceaiul de busuioc se bea la sfarsitul fiecarei mese, nu mai mult de o cescuta. Acesta se prepara din 30 g planta si 1 litru de apa fiarta. Ceaiul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se filtreaza si se bea.

sursa: https://www.farmaciata.ro/gastroenterologie/item/22059-scapati-de-arsurile-la-stomac

Niciun comentariu: