19 martie 2010
PUI CONTAMINATI AJUNG PE MASA NOASTRA
Două treimi din puii sacrificaţi în România sunt contaminaţi cu salmonela. La această concluzie au ajuns specialiştii Agenţiei Europene de Securitate a Alimentelor. Potrivit specialiştilor trei pătrimi din totalul puilor procesaţi în Uniunea Europeană ar putea fi infectaţi cu bacteria campilo bacter, dar şi cu salmonela. Aceste două bacterii produc intoxicaţii alimentare, febră şi diaree.Contaminate ar fi şi mai bine de jumătate dintre păsările din România, au stabilit specialiştii europeni în alimentaţie în urma unui studiu ale căror probe au fost adunate în anul 2008. De asemnea, ei ne anunţă că riscurile de intoxicaţie pot fi reduse dacă puii sunt corect gătiţi. Salmonela, spre exemplu, se distruge la căldură la peste 70 de grade, prin fierbere sau prăjire. Autoritatea pentru Siguranţa Alimentelor din România spune însă că acest procent este exagerat şi că puii care ajung pe piaţă sunt atent verificaţi.
sursa:brasovultau
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu