26 iulie 2012

Bulgaria nu mai vrea în zona euro - MyTex Brasov

Bulgaria nu mai vrea în zona euro - MyTex Brasov
Ministrul Finanţelor din Bulgaria a anunţat că va amâna intrarea în zona euro, cu toate că ţara sa a îndeplinit toate criteriile necesare.

„Dacă vrem, putem trimite cererea pentru accesul în uniunea monetară chiar în acest moment, iar în maxim doi ani vom fi acceptaţi. Însă preferăm să mai aşteptăm”, a declarat ministrul de Finanţe din statul vecin, Simeon Djankov.
În plus, el a luat o poziţie fermă împotriva introducerii eurobondurilor, precizând că „vrem să ştim cum vor arăta aceste reguli şi dacă ele sunt în măsură să ne avantajeze pe noi, sau dacă vor fi, în mare parte, în beneficiul celor mai îndatorate ţări”. El a reiterat opoziţia sa faţă de introducerea unor taxe identice la nivelul Uniunii Europene.
„Bulgaria are nevoie de o creştere economică puternică, pentru a prinde din urmă celelalte state europene”, adăugând că o bază unică de impozitare pentru companii poate fi luată în discuţie, însă cei care susţin această idee doresc şi armonizarea nivelurilor de taxare.
„În acest caz, Bulgaria va rămâne în afara zonei euro mult timp de acum înainte”, a afirmat ministrul Finanţelor din statul vecin.
De asemenea, el susţine că un avans economic este crucial pentru ţara sa, deoarece va duce la îmbunătăţirea nivelului de trai.
Recent, ministrul Djankov a declarat, la Viena, că Bulgaria nu va adopta euro în următorii doi ani. Declaraţiile oficialului bulgar sunt în acord cu opiniile analiştilor locali, care au încercat să calmeze entuziasmul guvernului pentru o adoptare rapidă a monedei unice europene, afirmând că este mai prudent pentru ţara să-şi stabilească atent termenele.

Niciun comentariu: