22 iulie 2012

Hezbollah a trimis un terorist în România - MyTex Brasov

Hezbollah a trimis un terorist în România - MyTex Brasov
Jurnaliştii de la National Post susţin că Hezbollah şi-ar fi trimis un membru în România pentru a deturna un avion, fără a menţiona nimic despre data când acest act terorist ar fi trebuit să aibă loc. Fawzi Ayub, în vârstă de 45 de ani, este considerat unul dintre cei mai periculoşi membri ai Hezbollah care au activat şi pe teritoriul Canadei. Libianul, cunoscut drept un veteran Hezbollah, se află de mai mulţi ani pe lista FBI cu cei mai căutaţi terorişti din lume. Fawzi Ayub este cetăţean canadian din 1992, unde s-a ascuns sub numele Frank Boschi. În 2000, libianul a fost reactivat de Hezbollah şi trimis să organizeze atentate teroriste împotriva Israelului. Acesta a revenit în Canada, în 2006, împreună cu un grup numeros de cetăţeni canadieni care au părăsit Libanul pe fondul intensificărilor unor lupte de guerilă între Hezbollah şi forţele militare israeliene.
Problema grupărilor teroriste, în special Hezbollah şi Gărzile Revoluţionare adăpostite de Iran, a reintrat în atenţia opiniei publice după atentatul din staţiunea bulgărească Burgas.
Pe 18 iulie, un atentator sinucigaş a aruncat în aer un autobuz plin cu turişti israelieni, chiar în parcarea aeroportului internaţional din Burgas. În urma atentatului şi-au pierdut viaţa şapte persoane, dintre care 5 israelieni, iar alte aproape 20 au fost grav rănite.

Niciun comentariu: