26 iulie 2012

Concerte duminicale în Cetatea Prejmer - MyTex Brasov

Concerte duminicale în Cetatea Prejmer - MyTex Brasov
Începând de duminică, 29 iulie, bise­­rica din Cetatea fortificată Prejmer va găzdui cea de-a XIV-a ediţie a fes­tivalului Diletto Musicale. În fiecare du­minică, până pe 26 august, de la ora 17.00, Biserica Evanghelică C.A. Prej­mer, împreună cu Ambasada Germa­niei la Bucureşti şi Fundaţia „Sieben­bür­gisch-Sächsische Stiftung”, îi aş­teaptă pe toţi cei doritori la concertele ca­merale. Continuând tradiţia ultimilor ani, concertele de la Prejmer aduc în faţa publicului o ofertă muzicală diver­sificată ce se întinde de la piese pentru duo instrumental, trio sau cvintet, până la lucrări vocal-instrumentale. „Ne bucurăm că reuşim, de la an la an, să atragem tot mai mulţi oameni înspre zona rurală, ca loc al mani­festării artis­tice şi culturale. Diletto Musicale este unul dintre cele mai populare festi­valuri de muzică de cameră din pe­rioada verii în Tran­sil­vania, arătând la potenţialul ce se găseşte în zona Bra­şovului”, a declarat Steffen Schlandt, coordo­na­torul festivalului.
Concertul de deschi­dere va fi susţinut de către un ansamblu cameral din Sibiu format din: Klaus-Martin Philippi (oboi), Ciprian Dancu (clari­net), Szilárd Albert şi Irina Dancu (viori), Alina Stavăr (violă) şi Kurt Philippi (violoncel). Aceştia vor inter­preta un cvartet şi un cvintet de W.A. Mozart şi lucrări pentru oboi şi clarinet.  
Intrarea la concerte este liberă, participanţii având posibilitatea de a face o donaţie benevolă ce va contribui la activitatea de restaurare a orgilor. La finalul fiecărui concert, conform tradi­ţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit în curtea cetăţii.

Niciun comentariu: