29 iulie 2012

Referendum. 13 incidente minore în Brașov - MyTex Brasov

Referendum. 13 incidente minore în Brașov - MyTex Brasov
Secretarul de stat al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), Ioan Nicolae Căbulea, a declarat că, de la deschiderea urnelor, nu s-a înregistrat niciun incident major la secțiile de votare pentru referendumul de demitere a președintelui. Acesta a precizat că 33.000 de cadre al Ministerului Administrației și Internelor asigură paza în cele 18.242 de secții de votare din țară și că 18.292.514 cetățeni români sunt așteptați la vot.

Secretarul de stat a menționat, însă, că au fost înregistrate 203 incidente minore, din care 106 în mediul rural. În București, au fost înregistrate 27 de astfel de incidente. De asemenea, în județele Buzău și Brașov au fost înregistrate câte 13.

Căbulea a declarat că MAI s-a autosesizat în 83 de situații, în 66 dintre acestea fiind vorba de infracțiuni la Legea referendumului, mai exact „promisiunea, oferirea, darea de bani pentru a merge sau a nu merge la vot" sau "împiedicarea prin orice mijloace a exercitării dreptului de vot”. În plus, secretarul de stat a spus că au fost aplicate 28 de amenzi.

Niciun comentariu: