22 mai 2009

CAMBOGIA O DESTINATIE RARA


Regatul Cambodgiei, anterior cunoscut sub denumirea Kampuchea, este o ţară în sud-estul Asiei cu o populaţie de peste 13 milioane, având capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odată puternicului Imperiu Khmer hinduist şi budist, care stăpânea cea mai mare parte a Peninsulei Indochineze între secolul al XI-lea şi al XIV-lea.

Ţara se învecinează cu Thailanda la vest şi nord-vest, Laos la nord-est, şi Vietnam la est şi sud-est. La sud are ieşire la Golful Thailandei. Geografia Cambodgiei este dominată de râul Mekong (în Khmer colocvial: Tonle Thom sau "râul cel mare") şi lacul Tonle Sap ("lacul cu apă proaspătă"), o sursă importantă de peşte. O mare parte a Cambodgiei se situează la nivelul mării, şi ca o consecinţă, râul Tonle Thom îşi inversează direcţia vărsării în anotimpul umed, aducând apă înapoi în lacul Tonle Sap şi provocând astfel inundaţii.

Industriile principale ale Cambodgiei sunt industria textilă şi cea turistică. În 2006, turiştii străini au depăşit 1,7 milioane. În 2005, s-au descoperit depozite de petrol şi gaze naturale în apele teritoriale ale Cambodgiei, şi odată ce ar începe extracţia comercială în 2009 sau în prima parte a anului 2010, veniturile petroliere i-ar putea afecta în mod profund economia.

Niciun comentariu: