20 mai 2009

IGUANA


Originara din America de sud si America centrala este intalnita din Mexic pana in Paraguay si in Caraibe este un animal exotic, ce fascineaza prin aparitie, aducandu-ne aminte de animalele preistorice – dinozaurii.

O iguana matura ajunge pana la 180 de centimetri, incluzand si coada care este destul de lunga, aproape cat jumatate din corp. Este evidenta culoarea Igunaei verzi – adica verde – nuanta este insa diferita pornind de la verde deschis pana la smarald sau verde inchis.

Se adapteaza foarte usor la diferite conditii, culoarea este un avantaj pentru ca traind in tinuturi cu vegetatie abundenta se poate ascunde usor de pradatori, de asemenea are o acuitate vizuala foarte buna si un auz si un simt foarte sensibile. Coada este un element de aparare foarte bun, fiind foarte puternica si putand fi “inlocuita”, in caz ca intr-o lupta isi pierde coada ea ii creste la loc. De asemenea este o buna inotatoare, pielea este rezistenta la apa cat si la cazaturi sau rani, poate cadea de la inaltimi mari fara sa pateasca nimic.

Niciun comentariu: