07 iulie 2015

10 modalitati de a te hidrata pe timpul verii

  • 20% din totalul de fluide trebuie sa provina din mancare. Supa, iaurtul, fulgii de ovaz sunt alimente pe care le puteti consuma, dar si fructele si legumele de vara si nu numai sunt bune:
    Spring Cleanse Salad
  1.  Pepenele: acesta are 92% apa! Dar sarea, magnesiumul, potasiul, viatamina A, C si calciul sunt ceea ce-l fac ideal pentru rehidratare.
  2.  Telina: care are 95% apa, are multe fibre, vitamine si potasiu.
  3.  Castravetii: sunt cei mai bogati in apa: 96%. Nu contin colesterol si grasimi saturate. Contin vitamina K, B6 si fier.
  4.  Capsunile: au multe fibre si vitamina C.
  5. Salata, Spanacul: Cine vrea o salata cu de toate?
  •  Cele mai multe bauturi vor contiribui la cantitatea optima de lichide din corp, unele si cu alte avantaje.
    Serrano Pineapple Papaya Chia Smoothie
  1.  Lapte degresat. Unele studii arata ca laptele este mai bun decat apa si bauturile energizante si este o excelenta sursa de calciu 
  2. Sucuri naturale. Nu puteti alege o optiune? Faceti un suc natural storcand sau pisand fructele si legumele preferate.
  3. Bauturi energizante: In plus fata de elelcrolitii si proteinele incluse in toate maket-urile, zaharul si sodiul iti pot aduce corpul intr-o balanta dupa 90 de minute de work-out. Atentie, are multi carbohidrati.
  4. Apa de cocos: Nu degeaba oamenii sunt innebunitit supa aceasta bautura tropicala. Este scazuta in carbohidrati si bogata in potasiu. Variantele neindulcite ale acestei bauturi sunt excelente pentru rehidratare.
  5. Cafeaua: Nu numai ca contribuie la hidratare, dar iti ofer si o gandire mai ascultita si reduce riscul unor boli cardiace si diabet.
  6. Si desigur, nelipsita apa: 8 pahare pe zi, dar nu una dupa alta.

Niciun comentariu: