27 iulie 2015

Caravana Metropolis Brasov - Program

Două zile, o noapte - 28 Iulie 2015 21:30

O tânără soție și mamă lucrează într-fabrică, dar este nevoită să ia o pauza de la locul de muncă. În timpul absenței sale, colegii ei își dau seama că pot acoperi orele ei de lucru lucrând puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toţi lucrătorii, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie desfiinţat. Când Sandra se reîntoarce la lucru, ea descoperă că serviciul ei stă în mâinile celor 16 colegi. Astfel, Sandra nu are timp decât un weekend să-şi convingă colegii să renunţe la avantajul lor financiar, de care unii au mare nevoie.
Regia: LUC DARDENNE, JEAN-PIERRE DARDENNE
Cu:Marion Cotillard
Detalii: Belgia, Franța, 95 minute
Gen:Dramă
Premii:
În competiție la Cannes 2014 și European Film Awards, nominalizat la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal
Recomandare de vârstă: AP 12


De ce eu? - 29 Iulie 2015 21:30

 Bazat pe fapte reale, De ce eu? spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.
Regia: TUDOR GIURGIU
Detalii: România-Bulgaria-Ungaria, 125 min
Recomandare de vârstă: AP12 


Force Majeure - 30 Iulie 2015 21:30

Un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.
Regia: RUBEN OSTLUND
Cu:Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli
Detalii: Suedia, Franța, 120 minute
Premii:
Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la EFA pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin
Recomandare de vârstă: AP 12

Salonul lui Jimmy - 31 Iulie 2015 21:30

Inspirată de o poveste adevărată, pelicula îl urmărește pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal și deschide un centru cultural pentru tineri. Aducând de peste Ocean jazz-ul și discuțiile pe teme politice, liberale, el stârnește reacția agresivă a Bisericii și a statului conservator.
Regia: KEN LOACH
Cu: Barry Ward, Francis Magee,
Detalii: UK, Irlanda, Franța, 109 minute
Gen: : Dramă
Premii:
În competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014
Recomandare de vârstă: AP 12

Teoria Întregului - 01 August 2015 21:30

Theory of Everything descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când erau studenţi la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.
Regia: JAMES MARSH
Cu: Eddie Redmayne, Felicity Jones
Detalii:UK, 123 minute
Gen:: Dramă
Premii:
Oscar pentru cel mai bun actor, 2 Globuri de aur, 2 premii Bafta
Recomandare de vârstă: AP 12
*Recomand pentru cine nu a vazut inca filmul.

 


O duminică frumoasă - 02 August 2015 21:30

Învăţător într-o şcoală din sudul Franţei, Baptiste e un solitar. N-a rămas niciodată mai mult de un trimestru în postul său, pentru că iubeşte libertatea. Într-o zi e nevoit să-l ducă pe Mathias, unul dintre elevii săi, acasă, şi astfel ajunge s-o cunoască pe mama băiatului, Sandra, o tânără femeie nonconformistă care lucrează într-un restaurant de pe plajă. Cei doi, mamă şi fiu, reuşesc să îmblânzească firea nestatornică a lui Baptiste, şi împreună devin aproape o familie. Însă Sandra datorează o sumă de bani unor bărbaţi care vin să-şi revendice datoria, iar Baptiste trebuie să ia o decizie grea pentru a face rost de banii necesari...
Regia: NICOLE GARCIA
Detalii: Franța, 95 minute
Premii:
Nominalizat la Premiul Cesar pentru Cel mai bun actor
Recomandare de vârstă: AP 12

 

 


 


Niciun comentariu: