15 iulie 2015

O alta metoda pentru epilat


 

  Desi multe femei apeleza la aceasta procedura de epilat homemade din diverse motive fie datorita timpului putin pe care il au la dispozitie, fie datorita costurilor reduse sau alte motive, cert este insa ca se poate pregati pasta de epilat din zahar foarte simplu acasa folosindu-se doar ingrediente naturale, dupa cum urmeaza:
    • 2 cani de zahar
    • ¼ cana de apa
    • ¼ cana de suc lamaie
Timp de preparare: 20-30 minute.

  Toate ingredientele se amesteca intr-un vas cu pereti inalti si se pune la foc mediu pentru fierbere. In momentul in care va atinge punctul de fierbere se va lasa focul la minim si se va amesteca continuu cu o spatula de lemn.
In timpul fierberii veti observa ca treptat intreaga compozitie isi va schimba culoarea si va fi asemanatoare caramelului palid, acest aspect va va indica faptul ca mai sunt doar cateva minute pana cand pasta de zahar va fi finalizata.
Odata ce a fost finalizata pasta de epilat din zahar aceata se va lua de pe foc si se va lasa la racit, amestecandu-se din cand in cand pentru a se raci uniform.

Procedura de epilare poate fi realizata in doua moduri:
  • cu ajutorul benzilor din bunbac sau a fasiilor de hartie speciala destinate epilarii
  • cu ajutorul realizarii unei bile de pasta de zahar
  Bila din pasta de zahar se poate face in momentul cand pasta de zahar a ajuns aproape de temperatura corpului, iar aplicarea pe piele se face contra cresterii firelor de par iar smulgerea se face in sensul de crestere a parului.
Aceasta este metoda cea mai idicata pentru o epilare cu zahar nedureroasa pentru a obtine un rezultat mult asteptat. Atentie! Pasta se poate aplica de mai multe ori pe aceeasi portiune de piele fara a provoca iritatii.
  In cazul in care optati pentru epilarea cu zahar cu ajutorul benzilor de bunbac sau hartie, procedeul de smulgere al firelor de par se va face printr-o miscare ferma contra cresterii firelor de par.

Niciun comentariu: