Uleiul de masline contine cel putin 4 tipuri de antioxidanti, care contribuie la neutralizarea actiunii radicalilor liberi care determina imbatranirea pielii si cancerul de piele.
De asemenea, potrivit studiilor, persoanele care consuma in mod regulat
ulei de masline extra-virgin prezinta un risc mai mic de a dezvolta
cancer de piele dupa expunerea la radiatiile ultraviolete.
1. Luteina (un antioxidant puternic) si carotenoidul
- distruge radicalii liberi;
- protejeaza celulele pielii de imbatranirea prematura;
- consolideaza retina si imbunatateste acuitatea vizuala.
2. Polifenoli (flavonoide), agenti antioxidanti
- previn oxidarea lipoproteinelor, prevenind astfel formarea depozitelor de colesterol in vasele sangvine;
- previn aparitia bolilor cardiovasculare si tulburarile vaselor sanguine;
- inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
3. Beta-caroten (vitamina A), antioxidant puternic
- previne de la cancerul intestinal, cancerul esofagian pana la cancerul stomacal si cancerul de prostata;
- protejeaza fumatorii de cancerul pulmonar;
- regenereaza testurile globului ocular;
- hraneste epiteliul si intinereste pielea;
- intareste dantura si oasele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu