11 iulie 2015

Inghetata de pepene galben


 inghetata de pepene 2



Timp de pregatire: 15 minute
Timp total:  45 minute - 1 ora
Dificultate: Usoara

Ingrediente:
  • 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
  • 150 de grame de iaurt
  • 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
  • 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal
Preparare:
1. Cantariti pepenele, in functie de greutatea pe care o are veti vedea daca e nevoie sa-l curatati de coaja pe tot sau o jumatate o puteti pastra. Pepenele curatat de samburi si de coaja se taie cuburi care se pun intr-un castron.

preparare inghetata pepene2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender.

3. Se adauga peste piureul de pepene iaurtul, smantana, mierea de albine sau zahar dupa gust (daca folositi zahar, dizolvati-l complet in iaurt si tineti cont ca senzatia de dulce este mult mai slaba in cazul alimentelor foarte reci), zeama de lamaie si apa de flori de portocal.

4. Se omogenizeaza totul perfect si asta va fi crema de baza pentru inghetata de pepene galben.

 5. Daca folositi aparatul pentru inghetata, crema se toarna in vasul aparatului dupa ce motorul acestuia a fost pornit. Atentie, vasul aparatului trebuie sa fi stat macar 12 ore la congelator. In timp de 20-25 de minute inghetata va fi gata, in stadiul de semifredo, daca doriti o puteti servi asa, mai ales pentru copii. Daca doriti o inghetata bine intarita, se toarna crema semiinghetata intr-un castron sau o cutie cu capac si se da la congelator jumatate de ora pana la o ora.

 6. Daca nu aveti aparat de inghetata, dupa ce ati terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnati crema intr-un castron cu capac si dati-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.

Niciun comentariu: