Timp de pregatire: 15 minute
Timp total: 45 minute - 1 ora
Dificultate: Usoara
Ingrediente:
- 500 de grame de pepene galben curatat de coaja si seminte
- 150 de grame de iaurt
- 100 de grame de smantana lichida pentru frisca (se poate inlocui cantitatea de smantana cu iaurt, pentru o inghetata cu mai putine calorii, dar folosind smantana se va obtine o textura mult mai fina)
- 3 linguri de miere de salcam (daca nu va place mierea puteti indulci cu zahar pudra)
- zeama de la 1/2 de lamaie
- optional: 1 lingurita de apa de flori de portocal
1. Cantariti pepenele, in functie de greutatea pe care o are veti vedea daca e nevoie sa-l curatati de coaja pe tot sau o jumatate o puteti pastra. Pepenele curatat de samburi si de coaja se taie cuburi care se pun intr-un castron.
2. Cuburile de pepene se fac piure fin cu ajutorul unui blender.
3. Se adauga peste piureul de pepene
iaurtul, smantana, mierea de albine sau zahar dupa gust (daca folositi
zahar, dizolvati-l complet in iaurt si tineti cont ca senzatia de dulce
este mult mai slaba in cazul alimentelor foarte reci), zeama de lamaie
si apa de flori de portocal.
4. Se omogenizeaza totul perfect si asta va fi crema de baza pentru inghetata de pepene galben.
6. Daca nu aveti aparat de inghetata, dupa ce ati terminat cu pasul 4 mai sus descris, turnati crema intr-un castron cu capac si dati-o la congelator. La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas (cu mixerul e foarte bine), acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu