30 iulie 2015

Cum sa ne alegem ochelarii de soare


Cum să-ţi alegi ochelarii de soare în funcţie de forma feţei
Ochelarii de soare nu sunt un simplu accesoriu menit să-ţi înfrumuseţeze chipul sau să ascundă semnele vizibile ale unei nopţi nedormite. Ochelarii de soare sunt, în primul rând, un mod estetic de protejare a ochilor împotriva razelor ultraviolete puternice şi nocive.
Deşi multă lume consideră în continuare ochelarii de soare ca fiind un accesoriu total inutil, un moft, ei joacă un rol important pentru sănătatea ta pe termen lung. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când îţi alegi ochelarii de soare este forma feţei.

Doar astfel poţi crea un echilibru la nivelul chipului şi îţi poţi pune în valoare trasăturile naturale.

Avantajele purtării ochelarilor de soare

Ochelarii de soare îţi oferă protecţie împotriva ultravioletelor, previn apariţia prematură a ridurilor în jurul ochilor, îţi oferă un plus de confort atât în momentele în care eşti la plajă, cât şi atunci când te plimbi prin oraş sau conduci maşina şi previn apariţia anumitor boli oculare.

Este important să reţii că achiziţionarea ochelarilor de soare ar trebui făcută doar din centre specializate şi nu din pieţe. Astfel, previi cheltuirea banilor pe ochelari de soare care nu îţi oferă protecţie şi care sunt realizaţi din materiale de calitate îndoielnică. 
Ochelari de soare pentru faţa ovală

Dacă ai faţa ovală, te poţi considera o norocoasă, întrucât poţi purta aproape orice fel de ochelari de soare, de la ochelari cu rama "cat eye", până la ochelari tip aviator. Faţa ovală este bine proporţionată, tocmai de aceea este bine să te orientezi către rame care nu îţi acoperă prea mult din faţă. Altfel, este posibil să creezi iluzia de alungire.

Ochelari de soare pentru faţa pătrată


Faţa pătrată este caracterizată de o linie pronunţată a bărbiei şi de unghiuri ascuţite ale maxilarului. În acest caz, cei mai potriviţi ochelari de soare sunt cei care îndulcesc uşor trăsăturile: rame rotunjite, rotunde sau ovale, în culori deschise sau cu imprimeuri vesele.


Ochelari de soare pentru faţa rotundă

Dacă ai faţa rotundă, probabil ţi s-a întâmplat de multe ori să stai minute bune în faţa standurilor cu ochelari de soare, fără să găseşti o pereche care să ţi se potrivească. Ei bine, faţa rotundă este mai pretenţioasă când vine vorba despre alegerea ochelarilor de soare.

Orientează-te către ochelari de soare care sunt uşor mai laţi decât pomeţii şi care au rame pătrăţoase, dreptunghiulare. De asemenea, este indicat să alegi ochelari de soare care nu au rame supradimensionate, altfel aproape toată faţa îţi va fi acoperită.

Ochelari de soare pentru faţa în formă de inimă

Ochelarii de soare cat eye, cu rame mai groase în partea superioară şi mai subţiri în cea inferioară sunt cea mai bună alegere pentru faţa în formă de inimă. Evită să alegi ochelari de soare cu rame supradimensionate.

Ochelari de soare pentru faţa alungită

La fel ca faţa ovală, şi cea alungită îţi oferă posibilitatea de a purta diferite modele de ochelari de soare. Ochelarii de soare tip aviator, ochelarii de soare retro, ochelarii de soare cu rame rotunjite şi subţiri şi ochelarii de soare supradimensionaţi ar trebui să fie primele tale opţiuni.

Niciun comentariu: