Timp de pregatire: 45 minute
Timp total (+ cel de racite): 2 ore 40 minute
Dificultate: Usoara
Ingrediente Inghetata de vanilie de casa:
- 2 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 1 praf de sare
- 400 de ml. de lapte
- 400 de grame de smantana pentru frisca
- 2 pastai de vanilie naturala
- 8-10 linguri de zahar (dupa gust)
1. Pastaile
de vanilie se cresteaza pe lungime si se razuiesc cu varful cutitului
semintele. Semintele de vanilie impreuna cu pastaile se pun intr-o
craticioara impreuna cu laptele. Se incalzeste laptele pe foc pana cand
prinde pojghita la suprafata si e pe punctul de a da in clocot. Se trage
craticioara de pe foc si se acopera cu capacul. Se lasa in repaus timp
de 30 de minute dupa care se indeparteaza pastaile de vanilie (se poate
si strecura laptele pentru a indeparta semintele de vanilie).
2. In timpul de repaus al
laptelui cu vanilie, intr-un castron incapator se bat ouale si
galbenusurile cu praful de sare si cu tot zaharul pana cand se formeaza o
crema consistenta.
3. Laptele strecurat se toarna inapoi in craticioara si se infierbanta pe foc pana ce incepe sa dea in clocote mici. Se
toarna laptele fierbinte deasupra cremei de oua, putin cate putin si
batand constant, pana cand se incorporeaza complet. Se transfera crema
de lapte si oua intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand
constant, pana cand se ingroasa atat cat sa imbrace lingura cu care se
amesteca. →
4. Se toarna crema fluida obtinuta intr-un
castron incapator, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga smantana
pentru frisca (nebatuta si neindulcita) amestecand pana cand se
omogenizeaza bine. Aceasta este compozitia de baza pentru inghetata,
care se lasa sa se raceasca pana la temperatura bucatariei, apoi se da
la frigider timp de cel putin 1-2 ore, preferabil peste noapte.
Inghetata cu vanilie este inghetata clasica. Daca vrei sa faci ceva nou, incearca inghetata de pepene galben
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu