22 iulie 2015

Beneficiile cafelei
Iata 4 beneficii uimitoare ale cafelei:

 


1. Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult si mai bine!

 

Cel putin 5 studii recente arata ca un consum regulat de cafea este asociat cu scaderea riscului mortalitatii in randul barbatilor si femeilor de etnii diferite. Cel mai amplu studiu efectuat a urmarit 400.000 de subiecti, pe o perioada de 14 ani. Oamenii care beau 2-3 cani de cafea pe zi prezinta un risc de mortalitate mai scazut cu 10-12 procente. Cifrele au fost cu putin mai mari in cazul femeilor.

2. Cafeaua reduce riscul de Diabet, tipul 2

 

Un studiu realizat in anul 2012 arata ca un component din cafea ajuta la blocarea unor substante care joaca un rol important in dezvoltarea diabetului. Alte studii au avut acelasi rezultat - consumul de cafea duce la reducerea riscului de imbolnavire de diabet.

3. Cafeaua protejeaza creierul

 

Bautorii de cafea sunt mai rezistenti in fata unor provocari mentale ca dementa sau boala Alzheimer, care se manifesta la batranete, arata un stiudiu efectuat in anul 2009. Un alt studiu a mai aratat ca pana si mirosul cafelei are ca efect reducerea stresului. Asa ca, daca dimineata, atunci cand simti mirosul unei cesti de cafea zambesti, exact despre acest efect poate fi vorba!

 

4. Cafeaua ajuta inima

 

Cafeaua scade riscul unor boli de inima si atacului de cord. Un studiu foarte serios, efectuat pe parcursul a 5 ani de zile demonstreaza cat de mult ne ajuta cafeaua. Studiul a avut ca subiecti 41.000 de femei. Obiceiul de a bea pana la 3 cafele pe zi a fost legat de reducerea riscului de a dezvolta boli de inima.

Niciun comentariu: