11 iulie 2015

Test de personalitate

 Cum se numeste? CCSSR (un test pseudopsihologic)
Este un test simplu (ca toate celelalte teste psihologice). Nu trebuie sa te gandesti prea mult la ceea ce vei desena, doar sa te eliberezi de orice gand si sa nu te focusezi mult pe ce ar putea insemna fiecare element. Testul este mai mult o joaca, dar luati-va timp pentru desen. Sa incepem! :)
  De la denumirea testului putem spune si ce aveti de facut. Trebuie sa desenati o/un:
                        C- casa
                        C- copac
                        S- soare
                        S- sarpe
                        R- rau
                        *le puteti desena in orice ordine doriti.
Nu trisati si nu trageti cu ochiul la raspunsuri. Nu este un test cu calificativ ^_^ Si ca sa aveti spor, avem aici 2 melodii superbe.











INTERPRETARILE TESTULUI CCSSR: ce semnificatii au cele cinci desene?

Copacul

Copacul reprezinta prezenta feminina cea mai apropiata din viata ta si anume MAMA.
Imagini pentru tree drawIn cazul in care copacul desenat este cu mult mai inalt decat casa, acest lucru inseamna ca relatia cu mama ta este una bazata pe respect. Atitudinea fata de mama ta este una de admiratie si consideratie.
In cazul in care copacul desenat se afla la acelasi nivel cu casa desenata, acest lucru desemneaza o relatie frumoasa pe care o ai cu mama ta, o relatie ca de la egal la egal, in care o percepi pe mama ta ca pe o prietena apropiata.
In cazul in care ai desenat copacul mult mai scund decat casa, acest lucru poate denota faptul ca relatia cu mama ta nu este tocmai cea ideala. Foarte probabil ca nu esti prea apropiata de mama ta si ca nu iti deschizi sufletul fata de ea. 
 

Casa

Ei bine, casa este chiar… casa esti chiar TU. Casa desenata te reprezinta pe tine si relatia ta cu lumea exterioara. De asemenea, aspectul casei este si el relevant pentru modul tau de a fi in sensul in care el simbolizeaza simplitatea/complexitatea caracterului tau.
Daca desenul tau este unul simplu, schitat in cateva linii, fara turnulete, tigla pe casa, etc, insemna ca ai o fire simpla. Daca reprezentarea ta grafica a casei este complexa, inseamna ca ai o personalitate complexa, complicata.
Daca in desenul pe care l-ai efectuat, casa are ferestrele si usile deschise inseamna ca esti o persoana receptiva si deschisa catre tot ce inseamna nou, schimbare, lumea exterioara. Daca in desenul tau casa dispune de ferestre si usi, insa acestea sunt inchise, inseamna ca esti o persoana care accepta cu greu noul, schimbarea, necunoscutul. Te simti confortabil mai ales atunci cand te afli in lumea ta, o lumea pe care o cunosti si cu care esti familiara.
 

Sarpele

In interpretarea desenului tau, sarpele are o semnificatie aparte. El reprezinta PROBLEMELE, GRIJILE SI GREUTATILE CU CARE TE CONFRUNTI. 
Daca ai desenat sarpele izolat, intr-un colt al foii de hartie, cat mai departe de celelalte desene de pe hartie, inseamna ca nu te lasi acaparat de probleme si ca stii sa le tii la distanta. Daca ai desenat insa sarpele in interiorul, pe sau in preajma casei (CASA=TU) inseamna ca sursa problemelor tale esti chiar tu. Daca ai amplasat sarpele in copac, inseamna ca problemele cu care te confrunti sunt legate de mama ta. Daca ai desenat sarpele agatat de soare sau in preajma lui foarte probabil ca problemele cu care te confrunti au de-a face cu tatal tau. In cazul in care sarpele se afla in rau, atunci ingrijorarile cu care te confrunti vin dinspre prietenii si cunostintele tale. 

Raul

Ultimul element, raul, nu reprezinta altceva decat pe PRIETENII tai, iar distanta dintre rau (=prieteni) si casa (=TU) este revelatoare pentru gradul de apropiere dintre tine si prietenii tai. Cu cat raul este mai aproape de casa, cu atat esti mai apropiata de prietenii tai. Cu cat raul este amplasat mai departe de casa, cu atat esti mai departat de ei. Preferi sa tii marea majoritatea a cunostintelor si prietenilor la distanta.
Daca raul tau ocupa o suprafata considerabila din foaia de hartie, este lung si lat, inseamna ca esti o fire sociabila careia ii place sa aiba o multime de prieteni in jurul sau.
Daca raul este ingust si nu foarte lung inseamna ca esti o fire mai rezervata, selectiva cu cei pe care il lasa in jurul sau. Cercul tau de prieteni este unul restrans.
 

Soarele Soarele reprezinta personalitatea masculina cea mai marcanta din viata ta si anume TATAL. Totodata, distanta dintre soare si casa indica gradul de apropiere dintre tine si tatal tau, cat de stransa este relatia dintre voi doi.
Daca ai desenat un soare care rasare sau un soare care este partial ascuns dupa niste nori inseamna ca relatia voastra nu este tocmai una apropiata. Daca soarele este mare si frumos, vizibil, amplasat deasupra casei sau cat mai aproape de ea inseamna ca sunteti foarte apropiati si deschisi unul fata de celalalt. In cazul in care soarele tau rade, zambeste, are nas, gura, ochelari, acest lucru poate denota faptul ca tatal tau este o persoana joviala si plina de viata. Daca soarele are o expresie trista inseamna ca tatal tau este o persoana serioasa sau melancolica.

Niciun comentariu: