09 iulie 2015

Cum scoti petele de pe haine





 

  • Petele de cafea: laşi haina timp de o oră la înmuiat în apă cu sare, apoi o clăteşti cu apă rece - petele de cafea se mai pot curăţa cu o cârpă curată şi apă minerală.
  • Petele de ulei:s e înlătură cu detergent de vase aplicat direct pe pată – se lasă la înmuiat câteva zeci de minute, apoi se spală la maşină. Petele de grăsime proaspete se scot uşor dacă adaugi pastă de dinţi peste pată şi freci uşor cu mişcări circulare.  Lasă pasta de dinţi să acţioneze până se usucă, după care spală ţesătura cu detergent şi apă caldă. 
  • Petele de cerneală si pastă de pix: Petele recente de cerneală se curăţă cel mai bine cu lapte. În schimb, pe cele de pastă de la pix, se pune repede puţin spirt şi se freacă puţin. Dacă petele sunt mai vechi şi ai mai încercat să le cureţi şi în alt mod, se vor îndepărta foarte greu.
  •  Petele de fructe: Aceste pete pot fi curăţate folosind sare de lămâie sau apă cu clor (dacă rufele sunt albe). Laşi să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşti repede cu apă rece. Poţi scoate petele de fructe de pe lucrurile albe şi dacă foloseşti lapte.
  • Petele de rugină: se înmoaie în apă caldă cu săpun sau oţet şi se tamponează petele cu acid citric. După mai multe tamponări se clătesc cu apă caldă din abundenţă. 
    Imagini pentru red wine
  • Petele de transpiraţie: inainte sa iti pierzi speranta ca vei reusi sa scoti petele galbene de pe haine, marunteste doua aspirine si amesteca pudra obtinuta cu putina apa calda. Pune la inmuiat zona patata sau zonele patate in solutia respectiva (timp de 2-3 ore).Alte metode:sapun lichid de vase si apa oxigenata, suc de lamaie, otet, sare.
  • Petele de vin rosu: amesteca o lingura de detergent de vase in 500 ml apa rece, inmoaie un burete in aceasta solutie si apoi tamponeaza pata de vin. Foloseste apoi servetele curate de hartie pentru a strege locul si clateste cu apa fierbinte.

Niciun comentariu: