13 iulie 2015

5 metode naturale pentru tratarea pielii arse de soare


 sunburn

1. Pasta de cartofi
Cartofii sunt buni pentru iritatiile minore ale pielii, zgarieturi, arsuri, inflamatii datorita proprietatiilor lor calmante. Vei avea nevoie de...2 cartofi, un blender sau o razatoare si niste vata sau o bucata de material. Pentru unii au mai mult efect cartofii taiati felii si pusi direst pe arsura, pentru altii cartofii facuti pasta sau vata imbibata in zeama de la cartof.

2. Compresa cu lapte rece
Aceasta este cea mai simpla, ieftina si rapida de a scapa de arsuri. Doar un drum pana la frigider rezolva tot. Laptele rece va crea un strat care va proteja pielea si o va calma. 

3. Castraveti
Este antioxidant si analgezic si calmeaza zona inflamata instant. Sunt 2 metode prin care il puteti aplica: felii (cand se incalzeste pe o parte, intoarceti pe cealalta) sau pasta, dar in orice fel este aplicat, roseata si disconfortul ar trebui sa dispara.

4. Apa rece cu gheata
Pielea arsa trebuie sa se regenereze, deci trebuie sa ne hidratam. Sa aveti un pahar cu apa rece la indemana.

5. Otet de mere
In afara de bine cunoscuta compresa cu otet, o alta metoda este sa umpleti un pulverizator cu otet de mere si sa dati pe zona inflamata, dupa care lasati sa se usuce si faceti un dus rece.

Niciun comentariu: