02 iulie 2015

Cum sa scapi de stres




  1. Desi pare un paradox, accepta stresul sau problemele stresante. Asta nu inseamna sa ignori acesti factori care te streseaza, ci sa devi constient de proveninenta acestora si sa ii eviti.

 

 2. Evita factorii care te streseaza. Evident... Iar daca stresul provine din ceva care este permanent- locul de munca, familia, scoala- gaseste modalitati de "combatere" a stresului in timpul liber ramas.

 

 3.Schimba modul in care vedeti problema. Ia in considerare faptul ca acolo unde este un minus trebuie sa fie si un plus si focuseaza-va pe partea pozitiva, asa poti schimba nivelul de stres.

 

4. Devin-o organizat. De multe ori, stresul provine si din faptul ca esti supraaglomerati. O agenda cu "Ce am de facut"/ "To do list" poate face minuni. O sa iti poti fixa prioritatile si sa imparti responsabilitatile in segmente mai mici cu care te poti descurca mai usor. E adevarat ca timpul e limitat, dar tu alegi ce faci cu el. Pantera Roz este de acord:

 

 5. Vorbeste cu altii despre problemele tale. Gaseste o persoana de incredere si descarca-te. Persoana respectiva te poate ajuta sa gasesti o varianta (pe care probabil nici nu credeai ca ar putea fi o solutie).

 

 6. Alunga gandurile negative. Stres + ganduri negative = gandire negativa si rigida. Cum iti dai seama? Faci din tantar armasar (dupa cum se zice in popor). Ca sa scapi de ele, trebuie sa le identifici si sa le spui "Nu!"

 

 7. Gaseste activitatiile/hobyy-urile care te relaxeaza. Pentru unii doar ascultand muzica sau un dus ii face sa se simta mai bine (sau combinate, multi canta la dus), pentru altii sa stearga praful sau sa citeasca o carte etc. Ideea e sa profitati de ele si de ce nu, sa incercati lucruri noi.

  

8. Nu te lasa coplesit de nivelul de stres! Orice are o solutie. Cum reactionezi in fata stresului face o mare diferenta. In loc de cuvintele: "Nu pot sa rezolv problema asta", folositi: "Totul o sa fie bine. O sa gasesc o solutie".

Niciun comentariu: