05 iulie 2015

Secrete despre cum poti scapa de cosuri

  Ce sunt cosurile?


Acestea sunt rezultatul unei combinaţii de factori – exces de sebum, exces de celule moarte şi bacterii. Coşurile apar atunci când foliculii piloşi (sau “porii”, cum le spunem noi) se “înfundă” cu un fel de dop format din sebum şi celule moarte. Trebuie avuta in vedere si alimentatia: alimentele care îţi ridică glicemia şi contribuie la procesele inflamatorii. În această categorie intră lactatele, mai ales laptele dulce, şi toate alimentele bogate în carbohidraţi, inclusiv cele pe care le considerăm sănătoase, de exemplu cerealele integrale. O alta cauza a aceei sunt hormonii care duc la marirea glandelor sedacee.

Metode de a scapa de ele

1. O rutina corecta de ingrijire. Se recomanda sa te demachiezi de 2 ori pe zi (noaptea, ziua) si sa nu adormim cu machiajul din timpul zilei. Atentie ca lotiunea/ crema demachianta sa fie potrivita pentru tipul tau de ten.

2. Curatarea tenului. Iata cei trei pasi pentru a-ti curata corect tenul:
    A. Gaseste o lotiune de curatare potrivita pentru tipul tau de ten. Daca ai acnee atunci ai nevoie de una cu ingrediente precum zincul.
    B. Foloseste apa calduta pentru a-ti umezi tenul inainte de a aplica lotiunea de curatare.
    C. Maseaza-ti fata cu lotiunea respectiva cel putin 30 de secunde si maxim un minut si apoi clateste-te cu apa calduta.

3. Hidratarea
Daca ai tenul gras nu inseamna ca nu ai nevoie de o crema hidratanta. Multe femei gresesc si ocolesc cremele hidratante daca au acnee. Daca iti usuci tenul prea mult atunci reactia lui naturala va fi de a produce si mai mult sebum, ceea ce inseamna ca iti vor aparea si mai multe cosuri.

Niciun comentariu: