03 iulie 2015

SUCURI DE LUGUME CU PRPRIETATI MIRACULOASE

Daca din diferite motive nu puteti consuma legumele ca atare, atunci faceti suc. Sunt numai bune pentru a-ti mentine ori a-ti reda sanatatea prin continutul de nutrienti pe care-l au in compozitie.

Sucul de ridiche neagra se recomanda atat copiilor cat si adultilor in caz de tuse, bronsite, viroze sau gripa, datorita continutului mare de calciu si vitamina C.

O ridiche de marime potrivita se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie si se da prin razatoarea mica. Se acopera vasul si, dupa trei ore prin stoacere, se obtine sucul. La nevoie, copiii pot lua trei lingurite de suc pe zi si adultii cate sase lingurite.

Sucul de castraveti este un diuretic excelent si se recomanda, mai ales, in bolile de rinichi, specialistii sustinand ca dizolva pietrele. Se recomanda cate 200 ml de suc pe zi, ca atare ori in amestec cu suc de morcov, suc de ridiche neagra ori suc de sfecla rosie. Combinatiile raman la aprecierea celui care il consuma.

Sucul de telina elimina toxinele din organism. Stimuleaza transpiratia, drenarea bilei si elimina gazele intestinale. Pentru o cura completa si efect maxim, se recomanda cate trei pahare de suc de telina pe zi timp de doua, trei saptamani.

Sucul de cartofi se recomanda persoanelor care sufera de stomac. Datorita mineralelor pe care le contine, cupru, calciu, magmeziu, dar si unei enzime din celulele vegetale, sucul de cartofi cicatrizeaza mocoasele aparatului digestiv.

Niciun comentariu: